KörútiKocsmák

Bátor gonzó-expedíció: végig a Nagykörúton! Minden megállót megvizsgálunk, minden megállóban lerészegedünk. A vezérelv: nem veszítjük szemünk elől a síneket!

Könyvtáros Testvér mondja

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • mangorlo: oda én is jártam pár éve, jókat ittunk, és irodalomról beszélgettünk. meg van egy másik kocsma arr... (2009.03.19. 23:28) Az Angyalföldi Eszelős
  • mangorlo: vidámparkot én nagyon nem csípem, de őz zsolti az egy komoly figura, bazmeg amiket az a tag tud me... (2009.03.19. 23:24) Legenda vagyok
  • Meauw: Őzikét és Boholyt is imádom már vagy 6-7 éve folyamatosan. Jó lenne ha lenne folytatás, zenékben, ... (2008.10.27. 22:14) Legenda vagyok
  • Utolsó 20

Éljen május elseje!

2008.05.06. 09:39 dr. Sigmund Fraud

 

Régi hagyomány már a kis társaságunkban, hogy a forradalmi munkásság osztályharcos ünnepét a párt és a kormány vezetőjével ünnepeljük.

Szeretettel várunk 2008. május 1.-én a Városligetbe a Nagyrétre, ahol ismét egy kellemes napot tölthetünk együtt sok-sok vidám rendezvény kíséretében a munka ünnepén!

- írta az MSZP köremailje szerdán. Az járt a fejemben, hogy ez pont nekünk való amikor május 1.-jén felébredtem és nekiindultam a majális meglátogatásának. Amúgy kb. a tizedik majális az életünkben, nagy meglepetés nem érhet minket, mit veszíthetünk ha kimegyünk? Otthon mégse ülhetünk, nem? Erre gondoltunk a Könyvtáros Testvérrel, akivel finoman szólva is megátalkodott szociopatának számítunk, már ami a kikapcsolódás címén tanúsított viselkedésünket illeti.

Nos, tévedés volt.

Tegyük hozzá, hogy valóban azt gondoltuk már ezelőtt 8 évvel is, hogy nem érhet minket meglepetés a majálison. Ekkor ünnepelte Horváth Tibor énekes 10. szakmában töltött évét az Élelmiszeripari Dolgozók Országos Szakszervezetének színpadán, ahol a világ legelképesztőbb nyereményjátékának beharangozója így hangzott: "Aki a most következő kérdésre helyesen válaszol, az nyer egy szórólapot!"

Komolyan baszki.

A nap nem volt szegény bizarr fordulatokban.

Kezdődött azzal, hogy egy 300 Ft. értékű nyakkendő viselésére köteleztem Doktor urat, hogy legyen rajta vörös.



Gyanút foghattam volna persze, amikor a Felvonulási téren egy kerekesszékes tánccsoport palotás előadásába keveredtünk. „Jellemerősítő, mint mondjuk a hólapátolás.” mondta Réka -aki alkalmi (?) társunkká szegődött aznap - valamire Bundinak, - aki Eltökélt Jellem - de sajnos nem tudtam figyelni mert a tánccsoport felől Michael Flatley zenéjét hozta a szél, úgyhogy inkább elindultunk a majális felé.

Itt jegyezném meg, mennyire gyűlölöm az egyformásdit. Kurvára nem vagyunk egyformák. Egyenlők igen. De ez nem azt jelenti, hogy nyolc kerekesszékesnek palotásoznia kell. Szörnyű. Szánalmas. Borzasztó.

Hát, a majális az egy csoda.

Értelmetlen, kaotikus kavarodás, és mindenki úgy érzi, itt bármiféle kompromisszum nélküli, vállalhatatlan dolog büntetlenül elkövethető. Harminc méteren belül árulnak pokrócról román sportcipőt, pedálos turult, lejárt szavatosságú borotvahabot és irodalmat, és az idei favoritot az indiánzenét. A második álazték álzenész bandáig bírtuk amikor is kénytelenek voltunk meginni:




az első sört. További kalandok a klikk után.

A sör meglepően jó volt ahhoz mérve, hogy mennyire hülye volt a néni aki csapolta. Mármint elsőre nem értettem a zavart a szemében arra a kijelentésemre, hogy egyben akarjuk kifizetni az öt italt amit kértünk. Aztán leesett, az zavarja, hogy össze kell adni. Nem is sikerült, így kifejezetten olcsón kijöttünk. Azt egyébként az egész majálisra rá lehet mondani, hogy vállalható áron adnak egészen korrekt minőségű italt. Milyen szép dolog, hogy bizonyos hagyományok azért nem változnak. Meg is ittunk még egyet, aztán belevágtunk a sűrűjébe.


A hülyenéni

A sűrűje jelen esetben hihetetlen mennyiségű proletárt jelent kellemetlenül összezsúfolva. Régről ismert az IQ-megmaradás elmélete, miszerint a világon konstans mennyiségű intelligencia létezik, csak egyre többen osztozunk rajta. Nos szerintem az elmélet kiterjeszthető, mert úgy tűnik, nem csak a világ egészére, de kisebb területekre is igaz. Minél több embert terelsz egy viszonylag zárt térbe, annál tahóbban fognak viselkedni. Itt elég sok ember volt, ha értitek, mire gondolok.


Kazettákat árulnak 2008-ban, értitek, baszki?

Nem is bírtuk csak úgy, azt gondoltuk saját helyzetünket súlyosbítandó megtoljuk a bulit egy zsindelyes -féle nemes házipálinkával. Ez a pálinkaház amúgy trükkös műfaj. A Liszt Ferenc téri ár másfélszereséért melegen, műanyag pohárban basszák eléd a szeszt. Khm... elég ügyes...



Minthogy ez még dél előtt történt, egyre szebben néztünk (ki). (Egyszer ittunk tesco kommersz tequilát. A misztikus emberek ezüstös itala – ez volt ráírva. Komolyan. Felejthetetlen az az este.)

Nincs is szebb ilyentájt, amikor már érzed magadban az … khm … erőt és mindent legyőző akaratot, mint kifeküdni egy napsütötte lejtőre a Petőfi csarnok oldalában és tovább szűrni.



A csapat közben kiegészült még vagy hat részvevővel, az elfogyasztott sörök száma is lassan de biztosan megközelítette a két számjeggyel kifejezhető tartományt, hála egy furcsa tekintetű, elképesztően unott hozzáállású de azért nagyon helyes pultoslánynak, a viselkedésünk pedig lassan de biztosan vált egyre ki- és beszámíthatatlanabbá. Azért az fura, hogy mostanság mintha a Gondviselés rendszeresen sodorna az utunkba ijesztő pillantású pultosokat. Lehet, hogy ez valami jel?
Eh, mindegy, nem vagyok nagy spiritualista, inkább iszom egy sört gondoltam.

Úgy is lett.

Közben meghallgattuk Gyurcsány Ferenc beszédét, én jóízűen röhögtem rajta, megtekintettük, ahogy levezetik a vizipisztolyos szerencsétlent, majd ittunk tovább.

Itt számomra egy kissé zűrzavaros rész következett. Pultok, asztalok, újabb ismert és ismeretlen arcok, póniló és körhinta, Korda György, zsírszag és lakodalmas zene, olyan fura turmixban amitől megszületik az emberben a vágy a rend iránt. És hát hol is találná meg a megnyugtató nyugalmat kis expedíciónk mint a Kommunista Párt/KISZ sátrában. Ezek komoly arcok. Hetven feletti volt szakszervezeti aktivisták, párttitkárok árulnak Marxot és Lenint az egyik oldalon, Che Guevara pólós, bakancsos punkok Cuba Librét a másikon.


A régi...


...és az új...


...összefog


Kettőjük közt pedig nem más, mint az MSZMP KB Külügyi Osztályának volt munkatársa, a moszkvai követség volt első titkára, a Párt elnöke, Thürmer Gyula osztja az igét a szimpatizánsoknak.
Mielőtt azt hinnétek, hogy ez valamiféle cinizmus akarna lenni, meg kell mondjam, az elnök elvtárs remek ember. Egyrészt szeret részegekkel fényképezkedni:



Másrészt pedig szerinte is járjatok a Körútra italozni:



Ez azért szép.

Fényképezkedés közben odajött egy kb 50 éves párttag, és megkérdezte, hogy "Nincs apród, elnök úr?" Bensőséges volt a hangulat.


Leborulok Doktor úr nagysága előtt az ajánlás megszerzését követően

A megszerzett relikviák feletti örömünkben egész elsikkadt az a kis megjegyzésem, hogy nem kéne enni valamit, gyerekek? Nem kellett. Inkább megittunk még hat rum-colát, ami eléggé silány volt így valami no-name rumból, de becsületére legyen mondva az ifjú kommunistáknak, azt legalább nem sajnálták ki belőle.

Ahogy Para-Kovács írta, legyen bármilyen nap, bármilyen napszaka, akárhány óra, amikor megittad a harmadik sört, elkerülhetetlenül és megmásíthatatlanul elkezdődik az éjszaka. Mert a negyedik sör már tömény. Ennek megfelelően bár a külvilág szerint csütörtök délután két óra volt, a mi időszámításunk eléggé szigorúan hajnali hármat mutatott. Itt már az ígéretek nem számítanak, a gondolatok valószínűtlenek, a vélemények vállalhatatlanok, célok nincsenek. Beszélni lehet róla, de egyáltalán nem érdemes.
Inkább ne is tegyük…

Tényleg ne. Hamarosan újabb kalandokkal jelentkezünk!


4 komment

Címkék: celebspotting túra

A bejegyzés trackback címe:

https://korutikocsmak.blog.hu/api/trackback/id/tr2456143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2008.05.07. 23:48:36

annyit szeretnék csak mondani, hogy a poszt olvasása közben félig levágtam az ujjam egy szakszerűtlenűl kinyitott májkrémes konzervvel. most épp vérben úszik a lakás. ha túlélem, jelentkezem, tezsvér!

Little Red Riding Hood 2008.05.08. 00:19:30

Kedves Könyvtáros Testvér!

Nagyon tetszettek a dőlt betűs részek!

Főleg ez:
Fényképezkedés közben odajött egy kb 50 éves párttag, és megkérdezte, hogy "Nincs apród, elnök úr?" Bensőséges volt a hangulat.

Kedves volt tőled, hogy átengedted a pályát a barátodnak, ő is nagyon viccesen ír.

Várom az újabb kalandokat!

csavarhuzo · http://csavarhuzo.blog.hu 2008.05.08. 06:38:05

"Kurvára nem vagyunk egyformák. Egyenlők igen. De ez nem azt jelenti, hogy nyolc kerekesszékesnek palotásoznia kell. Szörnyű. Szánalmas. Borzasztó."

van némi közöm a tánchoz, ezért ezt kis bekezdést megértem. szerintem sem kell mindenben teljesen egyformának lennünk. bár meg kell jegyeznem voltam már olyan helyzetben, hogy én tanítottam kerekesszékesnek táncot.

amúgy egészségetekre!

little red riding hood, nem ismerjük mi egymást?

Little Red Riding Hood 2008.05.08. 12:29:35

Nem tudom, engem asszem mindenki ismer :-) Viszont azt nem tudom, hogy én ismerlek-e téged.
süti beállítások módosítása